Diensten

Arbo dienst


Optima BV levert maatwerk voor ieder bedrijf, bestaande uit bijvoorbeeld het geven van Arbo advies of het uitvoeren van een Arbo inspectie. Arbodienst Optima BV ondersteunt en adviseert zowel werkgever als werknemer bij ziekteverzuim en arbeidsomstandigheden beleid. Daarnaast biedt Optima BV ook begeleiding bij trauma’s, conflicten, rouwverwerking en bij werknemers met sociaal emotionele problemen.

Optima BV streeft naar een zo laag mogelijk ziekteverzuim, waardoor werknemers snel kunnen re-integreren. De werkgever schakelt de arbodienst in. De arbodienst werkt zelfstandig en onafhankelijk. De wetgeving verwacht dat de werkgever zich gedraagt als een bekwame werkgever. Daarbij hoort een deskundige ondersteuning bij arbeidsomstandigheden- en verzuimbeleid. Dit kan via Optima BV als arbodienst, zij adviseert bedrijven op het gebied van werk en gezondheid en helpt de werkgever om een arbobeleid op te stellen.

Het uiteindelijke doel van Optima BV is streven naar veilige, gezonde en prettige werkomstandigheden waardoor medewerkers optimaal kunnen functioneren. Het verhoogt de motivatie en productiviteit, en verlaagt uitval.


Arbo Academie


Optima Arbo Academie is vanaf 2016 in het leven geroepen voor opleiding en advies bij arbeidsomstandigheden. De Arbo Academie wil als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage leveren aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden en participatie op Curaçao. De cursussen zijn bedoeld voor onder andere P&O-ers, medewerkers personeelszaken, HR-adviseurs, beleidsmedewerkers, HR managers, bedrijfsmaatschappelijk werkers, leidinggevenden, Arboverantwoordelijken en vakbonden. De duur van de training is gemiddeld 2 dagen. Het zijn korte, intensieve trainingen tegen een scherp tarief.

Met deze trainingen helpen wij professionals en hun bedrijf met hun ontwikkeling. Met Optima Arbo Academie haalt u het beste uit uzelf en uw bedrijf. Tijdens de training combineren we kennis en vaardigheden. Optima Arbo Academie daagt de deelnemers uit en laat hen nieuwe dingen ontdekken, die aansluiten op de eigen werksituatie. De deelnemers leren vaardigheden die ze direct kunnen toepassen in de praktijk.

Opleidingen en cursussen die Arbo Academie aanbiedt:

  • Opleiden van Arbeidsomstandigheden managers
  • Ziekteverzuim en re-integratie en de rol van de manager
  • Executive Arbo en Arbeidsrecht
  • Psycho-sociale arbeidsbelasting PSA
  • Work-life Balans
  • Schuldhulpverlening en Budgetcoaching
  • Alcohol en drugs op de werkvloer

De ruimte waarin de Optima Arbo Academie trainingen worden gegeven is tevens beschikbaar voor verhuur.


Academie ruimte

Bureau Rechtshulp Arbeid


BRA is een multidisciplinair team van arbeidsspecialisten. Ons hoofddoel is ondersteuning bieden bij arbeidsrechtelijke vraagstukken en conflicten. Wij bemiddelen tussen werkgevers en werknemers, maar staan ook partijen bij door middel van coaching en begeleiding. BRA streeft naar een optimaal resultaat in uw zaak.

BRA is geschikt voor ieder bedrijf!
We hebben geconstateerd dat veel ondernemers en werknemers beperkte toegang hebben tot juridische bijstand in arbeidszaken. BRA biedt hiervoor de oplossing. Wij analyseren uw geval en voorzien u van een voorlopig advies en actieplan, uiteraard met bijbehorende prijsopgave.